• iwb324

Nyhedsbrev 1.11.2021


Kære venner af Liselund Højskole

1. november 2021


Ny forstander på Liselund

Den 1. første september tiltrådte jeg som ny forstander på Liselund Højskole. En del af jer har nok mødt mig i min egenskab af lærer på højskolen. Mit navn er Morten Dyssel. Jeg er 46 år, uddannet cand.mag. i tysk og filosofi og har, efter et enkelt skoleår som gymnasielærer, gennem en længere årrække undervist i litterære, kultur- og idéhistoriske emner på Københavns Universitet og på flere af de lokale Folkeuniversiteter i Danmark. Sideløbende hermed har jeg lejlighedsvis oversat bøger og artikler fra tysk til dansk, ligesom jeg selv har skrevet artikler og udgivet bøger.


I min fritid, som er blevet sparsom, nu hvor jeg er højskoleforstander, er jeg formand for Det Danske Thomas Mann Selskab og for De Bangske Morgenmænd, hvilket siger noget om min store lidenskab for litteratur. Derfor glæder det mig også meget, at vi tidligere på året kunne indvie Martin A. Hansen Samlingen med studierum på Liselund Højskole.


Jeg har stor veneration for flere af Liselunds stolte traditioner, som der skal værnes om, men jeg ser samtidig et behov for at udvikle stedet på en sådan måde, at Liselund i seniorhøjskolelandskabet vil fremstå som et flagskib og fyrtårn med fremtiden for sig.

For at få held med denne ambition skal vi både være lydhøre over for tidens tendenser og bevidste om, hvor vi kommer fra, og hvad vi gerne vil med det skønne Liselund på kortere og længere sigt.


Dette spændende arbejde kommer I naturligvis til at høre mere om hen ad vejen. Jeg ser frem til at møde og lade mig inspirere af de faste støtter af Liselund og til at lære de mange nye højskolekursister at kende.


Ny hjemmeside

Vi har i dag den 1. november 2021 taget en ny hjemmeside i brug. Vores ambition er en hjemmeside med en klar, overskuelig, brugervenlig og intuitiv struktur. En hjemmeside, der fokuserer på vores kurser, arrangementer og de gode muligheder, man har for at leje sig ind til egne arrangementer på Liselund – både som privatperson, institution eller virksomhed. Og en hjemmeside, der både i tekst og masser af billeder fortæller om, hvilket fantastisk sted Liselund har været og fortsat er. Jeg er overbevist om, at I vil tage godt imod den.


Kursuskatalog 2022

Bladene er begyndt at falde – også her på Liselund. Derfor er vi trukket indendørs og i arbejdstøjet. Det har udmøntet sig i, at vi nu kan præsentere vores kursuskatalog for hele 2022. Hele 36 kurser er det blevet til, og jeg kan afsløre, at vi senere kommer til at tilføre yderligere kurser.


Tag dig tid til at bladre igennem kataloget og se, hvilke kurser der frister dig. Uanset hvad du vælger, tør jeg godt garantere, at du på Liselund Højskole får en uforglemmelig oplevelse, som vil virke inspirerende og livsberigende på dig. Jeg – og alle mine medarbejdere – ser meget frem til at tage imod dig. Du kan både se og downloade kursuskataloget på: https://www.liselund.dk/hent-kursuskatalog-1


Tag på kursus med seniortilskud

Er du selvhjulpen, er du 70 år eller derover, og modtager du ældrecheck, så har du mulighed for at deltage på et kursus på Liselund med seniortilskud. Du kan deltage i Livets veje og vildveje den 28. november – 4. december. Se mere på vores hjemmeside. Modtager du fuld ældrecheck, kan du få kr. 3.000 i tilskud til et ugekursus. Modtager du en delvis ældrecheck, er tilskuddet på kr. 1.500. Du søger om dit seniortilskud her: https://hojskolerne.wufoo.com/forms/z1as87wx0160ole/


Jul og nytår

Vi ved jo alle sammen godt, at juleaften ligger den 24. december og nytårsaften den 31. december. Alligevel overraskes vi hvert år over julens og nytårets komme. På Liselund kan du få den perfekte og ustressede optakt til både jul og nytår. Deltag i vores korte kursus Vi stemmer sindet til jul den 8. december – 10. december og i ugekurset Nytår på Liselund den 27. december – 2. januar 2022. Læs mere om kurserne på vores hjemmeside: www.liselund.dk


Syng, spis og snak med Naja den 21. nov. 2021

Liselund Højskole inviterer til fællessang og fællesspisning. Højskolelærer Lene Kristiansen sidder bag klaveret og aftenens sangvært, højskolelærer Naja Nørgaard, præsenterer sange fra den nye højskolesangbog. Du kan læse mere om dette på vores hjemmeside: www.liselund.dk under ”Nyheder”.


Vi synger julen ind med Erik Sommer den 11. dec. 2021

Igen i år synger vi julen ind sammen med Erik Sommer. Det bliver en skøn sangdag, hvor du både har mulighed for at synge i kor og synge en masse af julens dejlige fællessange. Du kan enten deltage i hele dagens arrangement eller nøjes med fællessang fra kl. 14.15-16.00. Du kan læse mere om dette på vores hjemmeside: www.liselund.dk under ”Nyheder”.


Liselund Støttekreds

Liselund Højskoles Støttekreds er et frivilligt, gensidigt forpligtende fællesskab af aktive, tilknyttede og loyale enkeltpersoner, foreninger, institutioner, virksomheder m.v., som vil bruge højskolen, som vil være ambassadører for højskolen, og som sammen med andre gode kræfter vil være med til at fastholde og videreudvikle Liselund Højskole som en attraktiv ramme for møder og kurser. En stor støttekreds er forudsætningen for, at Liselund Højskole er godkendt efter Skattekontrollovens § 8A.


Vi har tidligere skrevet til jer med opfordring til at støtte os gennem Støttekredsen. Det er med stor glæde, at vi har mærket en stor opbakning fra jer i form af rigtig mange tilmeldinger, donationer og positive reaktioner. Stor tak til jer alle. Eller som gamle Niels Dael ville have sagt: Tak – Tak – Tak.


Facebook

Som I måske har bemærket, har vi sat turbo på Liselunds tilstedeværelse på Facebook. Facebook er en vigtig kommunikationsplatform, fordi vi her løbende orienterer om stort og småt på Liselund, samtidig med at vi kan komme i dialog med vores stadig flere følgere. At du følger os på Facebook, at du ”Synes godt om” og deler vores opslag, betyder meget for udbredelsen af Liselunds mange forskellige aktiviteter. Du kan møde os på Facebook her: https://www.facebook.com/LiselundHoejskole


Frivillig på Liselund

Når du kommer på Liselund Højskole, vil du ud over vores faste personale møde vores friske og engagerede frivillige. De frivillige bistår højskolen med alle hånde opgaver – alt efter den enkelte frivilliges tid, lyst og evner. Det kan være hjælp i vores dejlige have, administrativ bistand, hjælp inden for teknik og IT, praktisk bistand ved kurser og arrangementer, hjælp og vejledning til vores kursister og meget andet. Har du lyst til at blive frivillig, så kontakt os gerne på telefon 5852 3120 eller send en mail til: www.liselund@liselund.dk.

Ny telefontid på kontoret

Vi har ændret vores telefontid på kontoret. I kan altid ringe hverdage fra kl. 09.00 til 12.00. I kan altid sende os en mail med jeres spørgsmål og lignende. Vedrører jeres henvendelse sig om kurser eller udlejning skriv venligst til vores e-mail: booking@liselund.dk. Har du øvrige spørgsmål kan du skrive til e-mail: liselund@liselund.dk.

Med de bedste højskolehilsner

Morten Dyssel

Forstander

259 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle