top of page

Valdemar den Stores Vestsjælland og Intro til slægtsforskning

L1 Valdemar den Stores Vestsjælland. Historien om Valdemar den Stores vej til kongemagten og hans regeringstid er også historien om den mest fascinerende tid i Danmarks historie. Det er historien om en tid, hvor de store slægter regerede i landet. Men hvem skulle have kongemagten? Det var det store problem i 1100-tallets Danmark.  Hvideslægten på Sjælland havde kørt Valdemar den Store i stilling. Og godt støttet af denne indflydelsesrige stormandsslægt banede Valdemar sig vej til kongemagten. Saxo hæver Valdemar den Store til skyerne i Danmarkskrønike, mens andre samtidige kilder er kritiske mht. til hans styre. Igennem kurset vil vi give et billede dels af denne berømte danske konge, men også af hans tid, kirkens og stormændenes magt og se på nogle af de aftryk dette har sat på Vestsjælland.


L2 Intro til slægtsforskning. Det fængslende ved slægtsforskning er muligheden for at komme tættere på sine forfædre og sin familiehistorie. Slægtsforskning giver indblik i den tid, dine forfædre levede i.

Når man slægtsforsker, klarlægger man sine aner og finder ud af, hvem der gemmer sig bag navne og årstal. Kurset introducerer, hvordan man tilgår arkiver, offentlige databaser og andre steder, hvor familiehistorier kan være gemt.

Glæd dig også til en uge med fællessang, udflugt og spændende foredrag i smukke historiske rammer.

 


Pris fra kr. 4.750,-

Se priser under tilmelding.

 

bottom of page